TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

Spremi se…

Kavu treba dobro spremiti!

Nije važno koliko je biljka kava izrasla kvalitetna, koliko je pažljivo obrađena, spržena, smljevena i skuhana – ultimativni je faktor prije svega svježina!

Da u aromama svoje kave možete duže uživati, trebate je pravilno uskladištiit ili spremiti. Bilo bi šteta da se mješavini koju ste skupo platili i možda donijeli s nekog putovanja ne bi mogli diviti duže od dan kojeg ste otvorili svoj paket kave. Osobito je za kućanstva potrebno rješenje kako sačuvati pakovanje od 250 grama koje nam je dovoljno za tjedan dana očuvati od vrućine, vlage, kisika, stranih mirisa i svjetlosti.

Ako kavu želite spremiti, onda samo u zrnu. Nadamo se, naravno, da ste svoju kavu kupili u zrnu i da je meljete tek prije upotrebe. Zrna kave su sitni, mali, individualni paketi puni arome (oko 1000 aroma od kojih je veliki broj još nepoznat). Samljeti kavu unaprijed je kao otvoriti vrećicu čipsa dan prije nego što ga namjeravamo pojesti. Nezamislivo, ili?

No, najbolje svoju kavu spremite u neprozirno keramičko posuđe s gumicom za dobro dihtanje. Tako je očuvana od svjetlosti i kisika. Savjetujemo da kavu dodatno držite u papirnatoj vreći ili pak originalnoj. Istisnite svaki put nakon upotrebe sav zrak iz vrećice i zatvorite vrećicu gumicom te je takvu spremite u keramičku posudu. Držite posudu na hladnom i suhom mjestu. Ne! Ne u frižideru. U frižideru je vlažno i puno mirisa u. poput sira i šunke koji nisu poželjni u kombinaciji s kavom. Osim toga, vadite li kavu barem jednom ili dva puta iz frižidera, razlika u temperaturi također nije dobra za održavanje kvalitete kave.

Na kraju vam još savjetujemo da kupite tek onoliko kave koliko i mislite potrošiti u jednome tjednu. Ako vam ipak ostaje kave koju trebate spremiti na duže vrijeme, možete je zamrznuti, ali samo ako je kavu u zrnu.

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *