Chris Cviljak

Chris Cviljak

pravnik , barista, otac & suprug, njemac u hrvatskoj

Grammer Nazis not welcome

5 razloga zašto biste trebali postati home barista

Prednosti radionice za home baristu i zašto biste trebali prisustvovati

Ako volite kavu i uživate u njenim različitim okusima, možda biste trebali razmotriti sudjelovanje u radionici za home baristu. Ove radionice pružaju priliku da naučite i usavršite vještine pripreme kave kod kuće, i to iz udobnosti vlastite kuhinje ili čak u prirodi ili na godišnjem. Velika prednost koju ima home barista je ta što su njihove granice definirane njihovom kreativnošću i njihovom spremnošću da nabave opremu za kuhanje. Home barista može imati onoliko opreme koliko mu novčanik dopušta te može miješati i slagati različite vrste opreme za pripremu različitih napitaka. Istu slobodu ima kod biranja različitih kava i eksperimentiranjem i kušanjem različitih okusa. Evo još nekoliko razloga zašto biste trebali prisustvovati takvoj radionici.

Naučit ćete tehniku pripreme kave.

Radionice za home bariste pružaju detaljno obrazloženje i praktično iskustvo u tehnikama pripreme kave. Naučit ćete o mljevenju kave, doziranju, ekstrakciji, temperaturi vode i mnogim drugim faktorima koji utječu na kvalitetu šalica kave.

Upoznat ćete se s različitim metodama pripreme. Ove radionice često obuhvaćaju različite metode pripreme kave, poput espresso aparata, AeroPress, pour over i drippera. Otkrit ćete koje metode odgovaraju vašem ukusu i životnom stilu te kako izvući najbolje arome i okuse iz različitih vrsta kave.

Razumjet ćete održivost kave. Radionice za home bariste često podučavaju o održivosti kave, uključujući informacije o pravednoj trgovini, organskom uzgoju i ekološki prihvatljivim praksama. Bit ćete upućeni u važnost podržavanja održive proizvodnje kave i kako donositi prave odluke prilikom kupnje kave.

Dobijete priliku za eksperimentiranje.

Ove radionice nude priliku da isprobate različite vrste kave i okuse te sami eksperimentirate s omjerima i tehnikama pripreme. Možete otkriti nove okuse i stvoriti svoje jedinstvene recepte koji odgovaraju vašem nepcu.

Upoznat ćete ljude sličnih interesa. Sudjelovanje u radionici za home baristu pruža priliku za upoznavanje drugih ljudi sličnih interesa. Možete razmijeniti savjete, iskustva i recepte te se povezati s drugim entuzijastima kave.

Kako biste postali vještiji home barista, sudjelovanje u radionici za home barista može biti izuzetno korisno iskustvo. Naučit ćete vještine koje možete primijeniti kod kuće i oduševiti svoje prijatelje i obitelj s vrhunskom kavom i novom znanju.

Ako smo vas uvjerili da želite postati home barista i nikada više popiti lošu kavu onda se prijavite na našu radionicu Brewlution.

Ako misliš da je ovaj post bio zanimljiv, slobodno ga podjeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ostavi svoje mišljenje

blend kave ili mješavina kave

Što su blend i single origin?

mo našu domaću mješavinu espressa i svaki tjedan kavu jednog porijekla (single origin), koju možete kupiti za svoj dom ili ured. Ali često nam se postavlja pitanje: Koja je razlika?

Pročitaj više »