Chris Cviljak

Chris Cviljak

Lawyer, Barista, Father

Japan Gadgets

Japanci su poznati po mnogim stvarima.

Kada pomislimo na Japan, pomislimo na samuraje, katana mačeve, karate borce koji traže svoj zen, suši, Sake, na automobilsku industriju i industriju općenito, razvijenu tehnolgiju i, nažalost, u posljednje vrijeme na strašne potrese, tsunami, nuklearke i smak svijeta. Dok su nekima njihova kultura, način života i žrtvovanje za kompanije posve nerazumljivi, njihovoj kolektivnoj svijest i smirenosti i u najvećoj tragediji divi se i suosjeća cijeli svijet. No koliko je god njihov životni ritam ubrzan, pun obaveza, oni ipak imaju vremena za ceremonije i svoju kulturu. Opće je poznato da su Japanci veliki narod ispijanja i mnogi su možda već čuli za njihovu tradicionalnu ceremoniju ispijanja čaja. No, Japanci sve više postaju i veliki kavoljupci. Dok mi Europljani smatramo da je espresso jedini pravi način kuhanja kave u našim ugostiteljskim prostorima, u Japanu pored espressa i u kafićima celebriraju metode Syphona, French Pressa i ručne filter kave. Varijacije su tamo neograničene i mnogo se više eksperimentira nego u našim ugostiteljskim objektima.
Stoga ne čudi da Japanci imaju i jednu od najboljih tvornica proizvodnje stakla i u njihovom programu na cijelom svijetu među baristima jako traženog French Pressa, ručnih mlinica i, naravno, Syphona.

Dva proizvoda jedne takve tvrtke, HARIO, želimo vam ukratko predstaviti.

Prvi je varijanta French Pressa – njihova Hario Cafepresso s duplom staklenom stijenkom.
Da mnogo ne filozofiramo, tko voli French press bit će zaljubljen i u Hario Cafepresso. Estetski dizajniran i s duplom staklenom stijenkom koja kavu drži duže toplom svakako je u prednosti prema svakom drugom French Pressa.

 

 

 

 

 

 

Drugi je proizvod ručni mlinac Skerton. Mlinac je optimalan za male količine kave i neizostavan za svježu kavu. Radi se o malom koničnom keramičkom mlincu koji lako možete podesiti na stupanj mljevenja koji vam je potreban od espressa do French Pressa.

Tko želi naručiti Hario proizvode, svakako neka pogleda ovu internetsku stranicu: www.maskal.de

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kp66WshTX2Y&feature=player_detailpage[/youtube]

Comments

comments

Ako misliš da je ovaj post bio zanimljiv, slobodno ga podjeli

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment