TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

Mali trikovi

Primjene kave izvan šalice

Postoje i neki mali trikovi u kojima je kava glavni sastojak – u ovom članku otkrit ćemo vam neke male tajne.

1.Možda već znate, ali kada kupujete parfem dobro je imati uz sebe nekoliko zrna kave čiji ćete miris udahnuti između dva parfema – naime kava će poništiti miris prethodnoga. Neke parfumerije su se već okoristile tim trikom pa na polici s parfemima imaju zrna kave.

2.Talog kave, odnosno popularno „soc“ stavite oko baze svojih biljaka – spriječit će pojavu puževa.

3.Mješavina mljevene kave i šećera, pospemo li ju oko kućnih biljaka zimi, kada izgube zelenilo, te zalijevamo li redovito, povratit će biljci zelenu boju i regenerirati ju.

4.Neke divovske firme, poput Lloyds of London i New York Stock Exchange započele su kao mali coffee shopovi – možda je vrijeme da upregnete svoj poduzetnički duh i okrenete se coffee-shopu, tko zna kamo vas to može dovesti.

5.Jedna četvrtina šalice „soca“ i žlica maslinovog ulja i dobili ste savršenu mješavinu za borbu protiv celulita – samo umasirajte na problematična područja, te obložite folijom ili ručnikom na desetak minuta i potom isperite. Ponavljajte redovito.

6.Dok perete kosu, povremeno u nju umasirajte mljevenu kavu (za sve ove primjene koristite staru kavu, koju više ne možete piti jer je ishlapila), ona će dati vašoj kosi poseban sjaj, a smeđoj kosi čak i nježne pramenove.

7.Kada kupate svog psa, utrljajte mljevenu kavu u krzno i isperite – navodno to tjera buhe s vašeg psa.

8.Ako se u vašem frižideru posebno osjeti određena hrana, stavite u njega zdjelicu sa zrnima kave – kava će upiti sve mirise.

9.Pravite li sami svoj kompost za vrt, mljevenu kavu stavite povremeno u njega jer je ona hvalevrijedan izvor dušika u procesu truljenja.

10.Pospite „soc“ oko mjesta na kojima se nakupljaju mravi – ne podnose taj miris pa odmah odlaze.

Sretno i javite nam da li ste neki trik probali!

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *