TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

Test: DeLonghi Ecam

Delonghi Ecam
Overall
3
  • Delonghi Ecam

Fazit:

Jednostavan ali precizan i dobro složen automat za kavu za početnike ili kućanstva i urede s manjom potrošnjom.

DeLonghi ECAM 22.110 B

DeLonghi ECAM 22.110.B je jedan od najboljih automata u početnom cjenovnom segmentu.

Dobar osnovni paket

Opremljen je nešto manje nego što to znaju biti nešto skuplji automati za kavu. Tako se na primjer odrekao displaya, što ipak ne vidim kao neku manu. To je na kraju stvar osobnog okusa koji se i plaća. Trebamo biti svjesni da kod ovog modela kao i kod svih full automata u ovom cjenovnom rangu nema ugrađenih elemenata od nehrđajućeg čelika.

DeLonghi je vrlo precizan

Ali sada dolazimo već i do njegovih jakih aduta. Jako mi se dopada što uspijevamo na ovom automatu količinu vode podesiti u mililitrima, znači vrlo točno i precizno. Često to ni na puno skupljim automatima nije moguće. Tako da je DeLonghi Ecam idealan automat za ljubitelje espressa kao i onima kojima je važno da espresso, kao baza za sve ostale napitke, bude prilično dobar. Moram naglasiti da full automat nikad nije espresso aparat, ali i da ovaj mali automat za kavu proizvodi prilično bliske rezultate, baš kao pravi espresso aparat.

DeLonghi Ecam naravno ima i ugrađeni mlinac čiji su konusni noževi također od nehrđajućeg čelika. Podesiti ga možemo na 13 točaka, od finog do grubog. Broj 13 možda nije najsretniji broj, ali je za ovakav ugrađeni mlinac već dosta visoki broj. E, sad, dolazimo do najvećeg minusa ovog aparata, ali bez brige, s time se da živjeti. Prva dva stupnja kavu samelju prefino, tako da se voda jedva probija kroz kavu i samo lagano kaplja u šalicu.
Ali to nije “big deal”! Kako se ipak s ostalim pozicijama mlinca zna proizvoditi dobar espresso, ovaj automat za kavu je za svaku preporuku.

Aduti DeLonghi ECAM 22.110.B
Dobra cijena
Kompaktan
Visoko pozicioniran izljev
Tih u radu
Lako za čistiti
Dosta mogućnosti za podešavanje

Mane DeLonghi ECAM 22.110.B
Mlinac blokira na najfinijoj oznaci
Nema display
Dijelovi aparata su većinom od plastike

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *