TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

stara umjetnost

….gotovo zaboravljeno zanimanje!

Danas je najnormalnije da se svaki proizvod, tvrtka ili čak osoba brendira. Grafičari, dizajneri, marketinški specijalisti, web masteri i na kraju gomila tiskara je ovdje da vas oblikuju na najbolji mogući način.

A kako je bilo prije svega toga? Kako je kafić u 50-ima bez photoshopa i print studija napravio svoju reklamu ili svoj znak iznad ulaznih vrata? Sigurno je mnogo toga počivalo na ručnom radu. Jedan od načina bilo je crtanje i pisanje reklamnih ploča. Talentirani su nudili svoje usluge i izrađivali znakove, ploče ili čak viseće figure. Jedna od važnih sposobnosti bila je imati čist i lijep rukopis. Druga pak umjetnički duh i talent za realiziranje ideja. Slično kao i današnji grafičari, samo bez kompjutora, samo s kistovima i bojom, metalnim ili drvenim pločama, kredom ili uljanim bojama. Riječ je o ljudima koji su crtali ploče.

Gdje su oni danas? Zar se time više nitko ne bavi? Nema više potrebe?

Mislimo da potrebe ima. Mnogo barova, kafića, a pogotovo restorana još uvijek koristi školske ploče za reklamiranje svojih usluga. Često su postavljene na ulicu kao putokaz ili kao meni aktualnih ponuda. Skoro sve te ploče imaju nešto zajedničko. Standardno su i dosadno napisane. Kako bi bilo da vama ugostiteljima netko ponudi uslugu crtanja i kreiranje vaših ploča?

Pogledajte kako bi ploče mogle izgledati kada biste pustili da ih izradi netko tko zna. Jer, možda postoji svakodnevna potreba za ljudima i jednim starim zanimanjem koji je obilježio i sam početak grafičkog marketinga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako trebate pomoć u vezi sa školskom pločom – kontaktirajte nas. Ručni je rad ipak ručni rad!

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *