TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

Osobna stvar!

Kako bi bilo da pijete svoju osobnu mješavinu?

Evo još jedne inovacije koja nedostaje na našem tržištu. Ima prodavača kave koji nude da sami miješamo svoju kavu. No, dok neki misli da zasigurno ima razloga zašto ne bismo sami pripremali svoju mješavinu, drugi se pitaju zašto to ne bi učinili sami ako već imaju priliku? Neki veliki industrijski prodavači sigurno miješaju kavu tako da se arome neke loše ili kave slabije kvalitete zatome i tako uspiju prodati i jeftina zrna. Cilj bi trebao biti obrnut; oplemeniti kavu ili barem kreirati nove kombinacije arome ili pak osjetiti neočekivane promjene. Sve se svodi na isprobavanje i igranje. Naravno da pišem prvenstveno opet za nas home bariste.

Koje su prednosti ako sami miješamo?

Možemo miješati najbolje kave koje nam se nude. Imamo veći izbor. Možemo usporediti okuse raznih kombinacija kava. Ništa ne plaćamo za miješanje. Možemo se polako uz isprobavanje približavati svojoj osobnoj savršenoj mješavini. Naravno, možemo samo „post roast“ miješati, znači samo prženu kavu, ali upravo to rade i ostali prodavači.

Na što moramo paziti?
Što miješamo i što osjetimo u mješavini? Koji okus/kiselina/tijelo/volumen ima kava? Sve zapišite i probajte sljedeći put nešto drugo. Nemojte se odmah predati ako vam koja mješavina ne uspije ili je usporediti s nekom komercijalnom.

Ovdje pogledajte kako bi to moglo izgledati: mybeans (kliknite na veliki button na kojem pise “mischen”; i još jednom)

Comments

comments

2 thoughts on “Osobna stvar!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *