TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

Hall of Fame

Ručni mlinac

Dvije ploče (noževi) se okreću i sve što se među njima nađe biti će usitnjeno. Uz pomoć jednog vijka možete odrediti koliko grubo ili fino želite mljeti. Ručni mlinac može i grubo i relativno fino samljeti vašu kavu.

U današnje vrijeme tehnike s integriranim mlincima u svakom aparatu i mljevenom kavom iz dućana, stara metoda naših baka i djedova gotovo se više i ne koristi. Mali, kućni, električni mlinci s noževima zapravo ne melju kavu već je sjeckaju, što kao rezultat ima neravnomjerne komadiće i nije za preporučiti. Kod jeftinijih električnih mlinaca dolazi, usred brzog okretanja noževa (dvije ploče), do zagrijavanja kave što njenu aromu može uništiti dakle već kod mljevenja. Iz tog razloga ljubitelji kave i danas koriste tradicionalnu metodu ručnog mljevenja. Ručni mlinac garantira vam blago usitnjavanje prženog zrna, bez zagrijavanja što kavi omogućuje da onda polako razvije svoju aromu. Ručno mljevenje može postati i ritual, neka mlinac ode u krug i svako tko želi kavu mora pridonijeti svoj dio.

Tvrtka Zassenhaus je od 1867 vodeći proizvođač ručnih mlinaca. S ručnom polugicom tako možete samljeti kavu za filter kavu, french press, espresso ili tursku. Modela ima modernih ali i retro. Garanciju na svaki mlinac tvrtka daje na 25 godina.

više na: www.zassenhaus.com

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *