Chris Cviljak

Chris Cviljak

Lawyer, Barista, Father

Coffee Hunter

Što želim biti kada ću biti veliki!

“Coffee Hunter”: meni to zvuči nevjerojatno zanimljivo.

Razmišljao sam o sljedećem: Ako naši odgovorni za obrazovanje još uvijek zanimanje barista nisu prepoznali kao potrebno, sumnjam da će zanimanje “Coffee Hunter” ikada u Hrvatskoj doći na svoje. No, možda će naše tržište samo od sebe s vremenom zatražiti jednog lovca na nove i egzotične vrste kave. Kako se u Hrvatskoj sve odvija s malim zakašnjenjem za zapadnom Evropom siguran sam da će s vremenom i svijet „specialty coffee“ i kod nas pronaći svoju publiku.

Otkriće još nepoznatih vrsta.
Jeste li već probali Arabiku s otoka “Tanne”, “Doi Chaang” kavu iz bivšeg zlatnog trokuta sjevernog Tajlanda ili “Lalitput” kavu sa ruba Himalaje ? Glupo pitanje, znam…, jer čak ni zapadnjaci te vrste još nisu probali, no dva „lovca na kavu“, Jörg Volkmann i Hans Langenbahn, su si za zadatak dali pronaći upravo takve egzotične vrste.

No, oni ne traže svijetom samo još neotkrivenu kavu: njihov je cilj pronaći egzotičnu i kvalitetnu kavu koja se sadi u socijalno i ekonomski prihvatljivim uvjetima i prati pravila zaštite okoliša. „Coffee Hunting“ ( lov na kavu ) nastao je da bi se pronašle još nepoznate i zanimljive vrste visoko kvalitetne kave od pržioničara nekih posebnih vrsta i da se istima istovremeno omogući ulazak na tržište.

„Naš projekt Coffee Hunting služi u prvoj liniji tome da se male farmere izvuče iz anonimnosti i omogući im se direktna veza sa manjim pržioničarima i po mogućnosti direktno i s potrošačima. A takvih farmera ima u velikom broju i to u najrazličitijim kulturama i klimatskim uvjetima – to čitav projekt za nas čini posebice zanimljivim ! Želimo vam kulturu kave prezentirati iz prve ruke i istovremeno farmerima omogućiti ulazak na tržište „ – objašnjava Jörg Volkmann ovaj do sada jedinstveni projekt.

Fantazija!!! više ovdje: www.coffee-hunting.com

Comments

comments

Ako misliš da je ovaj post bio zanimljiv, slobodno ga podjeli

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment