Chris Cviljak

Chris Cviljak

Lawyer, Barista, Father

Kako to?

Svaki put kad spomenem da sam ja diplomirani odvjetnik iz Njemačke, ljudi me gledaju kao vanzemaljca i nije im jasno zašto sada kuham kavu i ako već i jesam tako lud, zašto onda to činim u Hrvatskoj kad sam rođen i živio cijeli život u Njemačkoj.

Odgovor uvijek potraje i ja pokušam, najbolje što znam, ljudima objasniti svoju filozofiju o životu. Čitam trenutno roman o jednom pržioničaru u kojem postoji jedan odlomak koji mi se jako sviđa i dobro opisuje tu moju filozofiju.

« Njegov je cilj bio mir. Mir sa sobom i sa svijetom. On nije težio za onim tipom spokoja kojem teže svećenici, ostavljajući sve materjalne, ljudske i zabavne potrebe iza sebe, već je tražio više jedno opće stanje smirenosti: opuštenost, spokoj, zadovoljstvo. Usredotočio se na dostupne stvari, na detalje, na mala zadovoljstva svakodnevnice. Za njega su Talijani bili majstori za takva zadovoljstva jer oni su otkrili: Umjetnost života ovisi o njegovom ritmu. Ritam se određuje kroz pauze, u poslu, na koncertu i u ljubavi. Pauza u sreći je nesreća i ona tek omogućuje spoznaju sreće. Da bi razbili svakodnevnicu Talijani su izumili crne otoke i nazvali ih espresso – brzo dostupna sreća za oči, nos i usta. «

– Gerhard J. Rekel –

Comments

comments

Ako misliš da je ovaj post bio zanimljiv, slobodno ga podjeli

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment