Chris Cviljak

Chris Cviljak

Lawyer, Barista, Father

Trst u brojkama!

Business must go on!

Sajam kave kao veliki profitabilni biznis.

5. Espresso Expo u Trstu (28.-30. listopada) zatvorio je ove godine svoja vrata s novim rekordom i što je još bitnije uz veliku pohvalu svih izlagača, sponzora i posjetitelja koji su na ovo trodnevno događanje došli iz cijelog svijeta.

Cijeli svijet espresso branše našao se na ovom sajmu i brojke vrlo jasno pokazuju njegovu veličinu i značaj. 8757 posjetitelja (očekivalo se 8000) iz 85 zemalja ( očekivalo se 80 ) premašili su s rastom od 24,2 % uvelike prošlogodišnje statistike. 230 izlagača iz 22 zemlje ( Austrija, Burundija, Kina, Kolumbija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Gvatemala, Indija, Indonezija, Izrael, Italija, Poljska Portugal, Rusija, Ruanda, Slovenija, Južna Koreja, Švicarska, Sjedinjene Američke Države, Vijetnam i Jemen ) sklopile su milijunske ugovore i otvorile nova tržišta.

Procjenjuje se da je sajam regiji donio oko 5 milijuna eura zarade.

Espresso Expo u Trstu započeo je 2000 godine, održava se svake dvije godine i pokazuje stalni rast te je ove godine po prvi puta potpuno iskoristio namijenjeni sajamski prostor. 5. sajam po redu bio je otvoren i za široku publiku tako da su i obični potrošači mogli doći i pogledati si štandove.

Comments

comments

Ako misliš da je ovaj post bio zanimljiv, slobodno ga podjeli

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment