TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

Trst u brojkama!

Business must go on!

Sajam kave kao veliki profitabilni biznis.

5. Espresso Expo u Trstu (28.-30. listopada) zatvorio je ove godine svoja vrata s novim rekordom i što je još bitnije uz veliku pohvalu svih izlagača, sponzora i posjetitelja koji su na ovo trodnevno događanje došli iz cijelog svijeta.

Cijeli svijet espresso branše našao se na ovom sajmu i brojke vrlo jasno pokazuju njegovu veličinu i značaj. 8757 posjetitelja (očekivalo se 8000) iz 85 zemalja ( očekivalo se 80 ) premašili su s rastom od 24,2 % uvelike prošlogodišnje statistike. 230 izlagača iz 22 zemlje ( Austrija, Burundija, Kina, Kolumbija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Gvatemala, Indija, Indonezija, Izrael, Italija, Poljska Portugal, Rusija, Ruanda, Slovenija, Južna Koreja, Švicarska, Sjedinjene Američke Države, Vijetnam i Jemen ) sklopile su milijunske ugovore i otvorile nova tržišta.

Procjenjuje se da je sajam regiji donio oko 5 milijuna eura zarade.

Espresso Expo u Trstu započeo je 2000 godine, održava se svake dvije godine i pokazuje stalni rast te je ove godine po prvi puta potpuno iskoristio namijenjeni sajamski prostor. 5. sajam po redu bio je otvoren i za široku publiku tako da su i obični potrošači mogli doći i pogledati si štandove.

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *