TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

London: Scooterworks!

World Barista Championship i najneobičnija radionica.

Kako se približava svjetsko prventsvo barista u Londonu – no i za sve one koji si iz bilo kojeg razloga idu pogledati glavni grad Engleske – želimo iskoristiti priliku i predstaviti jedan fantastičan kafić u Londonu. Hm, dali to uopće mogu nazvati kafićem?

Jeli to espresso bar ili radionica skutera ? Pitanje na koje je Craig O’Dwiver odgovorio sa “ Tvornica skutera sa coffee shop-om”, dok njegova kolegica Fifi Fontanot zastupa odgovor “ Espresso bar s dučanom sa skuterima “. Craig dolazi s Novog Zelanda, gdje je naučio sve o izradi skutera, dok je Fifi rođena talijanka koja je već kao dijete naučila kako se radi pravi espresso.

Scooterworks je pouzdano jedno od najzanimljivijih mjesta u engleskoj prijestolnici kad se radi o kavi. Nalazi se samo nekoliko koraka od Westminster Bridge-a. Ovdje se prodaju prvoklasne Vespe i Lambrette iz 60-tih i 70-tih godina kao i jedan od najboljih espressa u gradu. Scooterworks je okružen dučanom sa sendvičima i jednim finim dučanom s odječom, što mu izvana daje dojam one tipične engleske profinjenosti kombinirane sa šarmom izgrebane Janis Joplin ploče. Samo dva mala stola, za kojima uglavnom sjede mladi ljudi, odaju prolazniku da bi ovdje mogao naći više nego se na prvi pogled čini.

Uđete li unutra, biti će vam jasno zašto se Scooterworks nalazi na svakoj listi londonskih zanimljivosti. Mješavina opreme za Vespe, kaciga i dominantnog espresso aparata u sredini staklenog šanka istovremeno je fascinanta i neobična. Espresso aparat, kao i mnogo drugih stvari ovdje, potiče iz 50-tih godina. Craig, koji zaista zna popraviti sve što i najmanje sliči na rekvizit iz nekog Elvisovog filma, je naravno uspio oživjeti i ovo espresso čudovište od Faeme.

Još prije nekoliko godina ovdje se nalazila samo obična radionica skutera – priča Fifi Fontanot – no već i tada smo mušterijama nudili dobar talijanski espresso. S vremenom smo primijetili da se neki vraćaju samo još zbog espressa i tako se rodila ideja da povežemo radionicu skutera i espresso bar. Japanski turisti koji se povremeno skupljaju pred radionicom i fotografiraju ovo neobično mjesto najbolji su dokaz da im je ideja bila uspješna.

Comments

comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *