TENEO COFFEE SHOP

“Good ideas start with
brainstorming. Great
ideas start with coffee.”

coffee | team building | workshops

Mypressi Twist

Sjajne novosti: mypressi Twist

Zamislite si da ste kao veliki ljubitelj espressa na putu, ne vjerujete ni jednom baristi osim sebi i probudite se u nekom hotelu s 1-5 zvjezdica usred Smolenska s teškim simptomima kroničnog nedostatka espressa ( od kojih je totalna živčanoza najmanje bitan !). Što učiniti ? Nazvati doktora ? On svoje usluge sigurno ne nudi s espressom. Otići negdje na doručak ? No kako tamo stići bez ijednog espressa u organizmu ?

Pažnja ! Rješenje postoji i bit će vam dostupno za samo nekoliko mjeseci  a zove se “mypressi TWIST“- putni ručni espresso aparat. Ovaj „mališan“ postat će dio vaše putne opreme poput četkice za zube i buđenje i u najgorem hotelu na svijetu pretvorit će se u uspješan početak dana.

“Mypressi Twist” dobio je sredinom travnja 1. nagradu za najbolju novinu u kategoriji za potrošaće ”

(”Preparation & Serving Equipment for the Consumer”)  na dodjeli nagrada najveće udruge specijalista za kavu SCAA (Specialty Coffee Association of America) što je izrazito velika čast s obzirom da je ova nagrada vrlo cijenjena.

Ova jedva 450 g teška konstrukcija „mypressi TWIST-a“ vrlo je jednostavne građe: espresso prah stavlja se u sito, vruća voda u pripadajući spremnik, zatvori se poklopac i pomoću  jedne plinske kapsule – slične onoj na bocama za šlag – stvori se pritisak od 9 bara. I to je to ! Nakon 20 -30 sek. van bi trebao izaći fantastični espresso ( PS. Nemojte zaboraviti da kvaliteta tog espressa ovisi i o vrsti kave s kojom ga pripremate !). Tako gledajući je rukovanje ovim espresso aparatom puno jednostavnije nego kod “Handpresso“ aparata.

Kakav je ovakav espresso u usporedbi s espressom iz velikog espresso aparata možete pogledati ovdje:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MPvx3zjOQqY[/youtube]

Upozorenje: kada se tog lijepog dana nađete u hotelu usred Smolenska, ne zaboravite sa sobom ponjeti i kuhalo za vodu jer bez vruće vode nećete daleko stići – i to ne samo vruće, već točno temperirane – i naravno šalicu….   A i šećer nemojte zaboraviti (kome treba)…. i ako više volite macchiato…. J – vidite kamo s time idem ! No šalu na stranu, “mypressi TWIST” ipak je genijalan i praktičan izum i uz to još fenomenalnog dizajna !!!

Na našem tržištu mypressi Twist za sada nije dostupan, ali ga ipak preko interneta možete naručiti direktno na mypressi stranici.

Comments

comments