Chris Cviljak

Chris Cviljak

Lawyer, Barista, Father

Mypressi Twist

Sjajne novosti: mypressi Twist

Zamislite si da ste kao veliki ljubitelj espressa na putu, ne vjerujete ni jednom baristi osim sebi i probudite se u nekom hotelu s 1-5 zvjezdica usred Smolenska s teškim simptomima kroničnog nedostatka espressa ( od kojih je totalna živčanoza najmanje bitan !). Što učiniti ? Nazvati doktora ? On svoje usluge sigurno ne nudi s espressom. Otići negdje na doručak ? No kako tamo stići bez ijednog espressa u organizmu ?

Pažnja ! Rješenje postoji i bit će vam dostupno za samo nekoliko mjeseci  a zove se “mypressi TWIST“- putni ručni espresso aparat. Ovaj „mališan“ postat će dio vaše putne opreme poput četkice za zube i buđenje i u najgorem hotelu na svijetu pretvorit će se u uspješan početak dana.

“Mypressi Twist” dobio je sredinom travnja 1. nagradu za najbolju novinu u kategoriji za potrošaće ”

(”Preparation & Serving Equipment for the Consumer”)  na dodjeli nagrada najveće udruge specijalista za kavu SCAA (Specialty Coffee Association of America) što je izrazito velika čast s obzirom da je ova nagrada vrlo cijenjena.

Ova jedva 450 g teška konstrukcija „mypressi TWIST-a“ vrlo je jednostavne građe: espresso prah stavlja se u sito, vruća voda u pripadajući spremnik, zatvori se poklopac i pomoću  jedne plinske kapsule – slične onoj na bocama za šlag – stvori se pritisak od 9 bara. I to je to ! Nakon 20 -30 sek. van bi trebao izaći fantastični espresso ( PS. Nemojte zaboraviti da kvaliteta tog espressa ovisi i o vrsti kave s kojom ga pripremate !). Tako gledajući je rukovanje ovim espresso aparatom puno jednostavnije nego kod “Handpresso“ aparata.

Kakav je ovakav espresso u usporedbi s espressom iz velikog espresso aparata možete pogledati ovdje:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MPvx3zjOQqY[/youtube]

Upozorenje: kada se tog lijepog dana nađete u hotelu usred Smolenska, ne zaboravite sa sobom ponjeti i kuhalo za vodu jer bez vruće vode nećete daleko stići – i to ne samo vruće, već točno temperirane – i naravno šalicu….   A i šećer nemojte zaboraviti (kome treba)…. i ako više volite macchiato…. J – vidite kamo s time idem ! No šalu na stranu, “mypressi TWIST” ipak je genijalan i praktičan izum i uz to još fenomenalnog dizajna !!!

Na našem tržištu mypressi Twist za sada nije dostupan, ali ga ipak preko interneta možete naručiti direktno na mypressi stranici.

Comments

comments

Ako misliš da je ovaj post bio zanimljiv, slobodno ga podjeli

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment