TENEO COFFEE SHOPSve za vašu kavu

  • rss
  • favorit
  • kontakt

SCAE Hrvatska

21/10 u Teneo Coffee Shop označeno s , , autor

Zamolio nas (sve nas koji radimo sa kavom), naš poznati Barista N. Orosi preko maila da proslijedimo mail svima koji su zainteresirani za kavu. Mislim da je najbolje da to objavim ovdje na blog-u. Iako si ja od jedne udruge priželjkujem više od organizacije natjecanja, slažem se u potpunosti da si ne bi smjeli dopustiti da nismo prisutni na WBC natjecanjima.

originalna mail:

Postovani,

Kao sto znate ili ste mozda culi ili citali na mome blogu, Pauline Sherwood koja je Regionalni koordinator za Evropu mi je poslala pismo nakon nasega zajednickog razgovora u Londonu oko dogadanja (bolje reci ne dogadanja) prvenstava u nas kao i situacije u kojoj je trenutno u SCAE uclanjen samo jedan clan.

Trenutni koordinator o kome svi znaju sta mislim, je odstupio sa svoje pozornice koju je sam sebi izgradio bez da se ikome javio ili dao nekakavu obavijest i sa i bez njega, Hrvatsku slijede ‘sankcije’ sto doslovno znaci; izbacivanje sa svih natjecanja i mogucnosti sudjelovanja na njima.

Zato molim sve zainteresirane da u privitku kojega Vam saljem je pristupnica za SCAE i jasno mi je da je danas teska kriza i da nje jednostavno baciti u zrak 100€, ali matematika je jasna. Ne mozete se natjecati ako nema krovne organizacije, u nasem sucaju clanova SCAE koji predstavljaju RH.

U slucaju prijave, biti cete ponaosob kontaktirani od SCAE i tajno cete glasati za Vaseg novoga koordinatora te ce vecinski broj glasova dati novoga koordinatora.

Moj mail Vama nije nikakav samopromotivni letak niti je ovo predizborna kampanja niti Vam nudim cuda (osim pokojeg cevapa ili klope), vec bi bilo zalosno da Hrvatska koja je prisutna na WBC od samoga pocetka bude diskvalificirana sa svih SCAE i WBC natjecanja zbog nerada jedne osobe, te je mail kao takav, zajednicka izjava i zelja Paoline i mene.

Nama ne trebaju velika natjecanja i mozemo ih raditi kao sto su i Norvezani poceli, npr u nekom lokalu. Bitno je da prvenstva budu kvalitetna sa jos kvalitetnijim sucima koji nas mogu nesto i poduciti, a ne da sudac ocjenjuje kavu po vrecici u mlincu i stavlja dvije vrecice secera u Yirgacheffe!?!

Takoder, WBC 2011 je sjajna stvar, ali ne mora biti obaveza jer je skup put i sve sto ide uz samo natjecanje. Najvaznije je RH prvenstvo i kontinuitet kao i da vise ne bude prvenstava kao predproslo i proslo jer onda nam prvenstva i ne trebaju.

U nadi da napokon mozemo nesto i pomaknuti, slobodno posaljite ovaj mail na ostale koje znate da vole kavu i uclanite se u SCAE!

vivakava!

Nik Orosi
owner&barista champion

ELISCAFFE simply luxury coffee

Ilica 63-caffe
Ugljanska 24-roastery
Zagreb 10000, Croatia-HR

Share

Jedan Komentar

  • Neki će reći da je ovo čisto sr…e (i pritom biti djelomično u pravu) dok će drugi platiti šalicu užitka koliko god ona koštala. Specifičnost tehnologije pripreme ove mješavine, odnosno odabira isključivo najboljih zrnaca kave, pridružuje joj epitete “najbolja” i “najskuplja” na svijetu. http://www.gricni.com/kopi-luwak


Ostavite Komentar