TENEO COFFEE SHOPSve za vašu kavu

  • rss
  • favorit
  • kontakt

Coffee Hunter

6/10 u Škola za Bariste označeno s , , autor

Što želim biti kada ću biti veliki!

“Coffee Hunter”: meni to zvuči nevjerojatno zanimljivo.

Razmišljao sam o sljedećem: Ako naši odgovorni za obrazovanje još uvijek zanimanje barista nisu prepoznali kao potrebno, sumnjam da će zanimanje “Coffee Hunter” ikada u Hrvatskoj doći na svoje. No, možda će naše tržište samo od sebe s vremenom zatražiti jednog lovca na nove i egzotične vrste kave. Kako se u Hrvatskoj sve odvija s malim zakašnjenjem za zapadnom Evropom siguran sam da će s vremenom i svijet „specialty coffee“ i kod nas pronaći svoju publiku.

Otkriće još nepoznatih vrsta.
Jeste li već probali Arabiku s otoka “Tanne”, “Doi Chaang” kavu iz bivšeg zlatnog trokuta sjevernog Tajlanda ili “Lalitput” kavu sa ruba Himalaje ? Glupo pitanje, znam…, jer čak ni zapadnjaci te vrste još nisu probali, no dva „lovca na kavu“, Jörg Volkmann i Hans Langenbahn, su si za zadatak dali pronaći upravo takve egzotične vrste.

No, oni ne traže svijetom samo još neotkrivenu kavu: njihov je cilj pronaći egzotičnu i kvalitetnu kavu koja se sadi u socijalno i ekonomski prihvatljivim uvjetima i prati pravila zaštite okoliša. „Coffee Hunting“ ( lov na kavu ) nastao je da bi se pronašle još nepoznate i zanimljive vrste visoko kvalitetne kave od pržioničara nekih posebnih vrsta i da se istima istovremeno omogući ulazak na tržište.

„Naš projekt Coffee Hunting služi u prvoj liniji tome da se male farmere izvuče iz anonimnosti i omogući im se direktna veza sa manjim pržioničarima i po mogućnosti direktno i s potrošačima. A takvih farmera ima u velikom broju i to u najrazličitijim kulturama i klimatskim uvjetima – to čitav projekt za nas čini posebice zanimljivim ! Želimo vam kulturu kave prezentirati iz prve ruke i istovremeno farmerima omogućiti ulazak na tržište „ - objašnjava Jörg Volkmann ovaj do sada jedinstveni projekt.

Fantazija!!! više ovdje: www.coffee-hunting.com

Share

Jedan Komentar

  • Joerg says:

    Thanks for the coverage. In case you are interested in some of our Coffee Hunting Coffees, do not hesitate to conatct us.

    Jörg


Ostavite Komentar